Det finns mycket som lockar i Halmstad under året - inte minst i City. 

Centrumföreningen Halmstads City arbetar för en bubblande stadskärna som med ett unikt utbud och fokus på service, upplevelse och kultur får olika målgrupper att trivas. För att kicka igång höstsäsongen på riktigt i skördetider vill vi bjuda in dig till en glädjefylld helg fullspäckad med aktiviteter för dig med god aptit och ett stort intresse för mat.  Smaka på Halmstad är en tradition sedan 2017, som vi värnar om och är stolta över. 
Förbered dig på en smakfest för alla sinnen i Halmstad City! 

Att Halmstad kryllar av fantastiska råvaror och skickliga matinspiratörer är ingen hemlighet. 20-21 september kommer matfesten tillbaka till Stora torg. Två dagar där flera av våra lokala producenter, kockar, bagare och matinspiratörer samlas och bjuder på en fest för smaklökarna mitt i stadens hjärta, vilken lycka!

Mat och vätska är basala behov och kommer i alla möjliga former - brässerat, kokt, ångat, friterat, Veganskt, laktosfritt, vegetariskt, rökt… ni förstår tanken. Men det är så mycket mer än ett behov. Det är ett hantverk och för många en stor passion. För vissa ligger charmen i att laga maten och för andra i att äta den. 

Bland Halmstads besöksmål hittar du allt ifrån lantliga caféer till öppna trädgårdar och gårdsbutiker. Under Smaka på Halmstad samlar vi ihop några av Halmstads guldkorn under ett och samma tak. Vi bygger upp en tillfällig saluhall där du med en gång möts av en varm känsla och av bara dofterna kan känna smaken av krämiga ostar, krispiga morötter och saftiga bär. I varje tugga känner du kärleken till det hantverk som ligger bakom de fantastiska smakerna och du får dessutom chans att se och prata med personen som står bakom produkten.

I anslutning till Saluhallen bygger vi upp ett Restaurangtorg i samarbete med Halmstads Krögarförening.  Med ett Smakhäfte innehållande 5 kuponger får du möjlighet att ta del av generösa smakportioner i en mix av tradition och nya trender i kombination med läskande drycker. Här får du som besökare chans att upptäcka restauranger som du kanske aldrig har provat förut och vem vet, kanske hittar du en ny favorit. Vi rekommenderar i alla fall att du kommer hungrig. 

Att smaka och dofta på Halmstad är ett skådespel i sig men för att sätta mer krydda på evenemanget hälsar vi er hjärtligt välkomna till Matstudion som även i år placeras i Restaurangtorget. Där kan du se välkända kockar utmana varandra i dueller och laga mat på personligt utvalda råvaror. 

Arrangörerna bakom Smaka på Halmstad är Halmstad City. Programmet är under ständig uppbyggnad och vi jobbar hårt för att tillfredsställa våra besökares alla sinnen. Vi såg tydligt vilka programpunkter som gick hem hos våra besökare förra året och kommer att bygga vidare på detta i år. Vi ser gärna fler kvinnliga kockar och någon bagare och/eller tårtdekoratör. Nya inslag förnöjer och vi lovar att se till att ha ett gediget program till årets stora smakupplevelse så välkommen att dofta, känn, njut och smaka på Halmstad. 

Halmstad City
Affärsidé

Halmstads City ska genom samordnad marknadsföring förstärka & utveckla Halmstads City som kommersiellt och kulturellt centrum samt ha kontakt med Halmstads kommun, delta i plan- och planeringsfrågor samt samarbeta med fastighetsägarna.

För att på bästa sätt arbeta efter vår affärsidé bildades Halmstads City Utveckling AB 1992. Detta bolag ägs till 88 % av Halmstads City företagarförening och resterande 12 % av kommunen genom Halmstads Näringslivs AB.
 
Halmstads City bygger sin verksamhet på ett nära samarbete mellan köpmän, fastighetsföretagare, kommunen samt övrigt näringsliv med den gemensamma strävan att främja och utveckla stadskärnans unika kvaliteter.
 
Vi arbetar bland annat med marknadsföring, utbildning, säkerhetsfrågor och evenemang för en fortgående förädling och utveckling av stadskärnan.


www.halmstadcity.se

Verksamhetschef:
Sanna Westerberg
city@halmstad.se