Matstudion
Lyssna, titta och smaka på vad kockarna i matstudion har att erbjuda. Här lagas mat på säsongens finaste råvaror och kock ställs mot kock i diverse utmaningar. Heja med och inspireras av matkreatörer som brinner för hantverket. 

Programmet hittar du HÄR

Konferencier: UllaMi Nyhuus
Förra året charmade sig Misan igenom två dagar fulla av matinspiration och glädje. För oss är hon en självklar del av uppföljningen av Smaka på Halmstad och syns även i år som konferencier i Matstudion.

UllaMi Nyhuus är en matglad livsnjutare som älskar att äta, mer än att stå vid spisen timme in och timme ut. Innehavare av svart bälte i den ädla grenen genvägar. Släpps varje fredag loss i full frihet på sin matsida ”Misans Mat” i Hallandsposten. Där lagar hon mat utifrån humör och inspiration. Misan struntar totalt i såsfläckar på tallriken, skär sällan prydligt – men slarvar aldrig med råvarorna och slösar framför allt med den bästa kryddan av alla – amore... 

Lizzie Magnusson
12-åriga Lizzie Magnusson från Skummeslövsstrand är duktig på matlagning.
I våras kunde vi se henne briljera i TV4 i programmet "Sveriges Yngsta Mästerkock" och i år får vi äran att se henne laga mat i vår egen Matstudio under Smaka på Halmstad 2018. Lizzies två största intressen är matlagning och marinbioligi. Hon drömmer att få arbeta som kock på en båt där hon kan få kombinera sina stora passioner. 
 

John Kågström 
År 2014 tog John hem titeln "Årets unga kock" av Hallands matakademi. Trots sin unga ålder har han många gastronomiska erfarenheter och är en mycket skicklig kock. Lördagen 22 september ser ni honom laga mat i Matstudion inne på Restaurangtorget. 

Jonas Dahlbom 
Årets kock 1996, fyra i Bocuse d'Or 2005, coach till Tommy Myllymäki och drift av egna restauranger är bara några av Jonas många meriter. Han växte upp i Halmstad och arbetar idag som kreativ kulinarisk ledare på Grönalund parallelt med att driva nya Furuvik Havskrog. 
 

Dennis Säwström
Dennis Säwström är en passionerad kock som har hunnit med en väldig massa under sin karriär. Från att ha börjat på klassiska brasserie Norre Katt i Halmstad, till att ha serverat både Robert de Niro & Martha Stewart på legendariska restaurang Daniel i New York. Dennis är en kock med genuin passion för Kreativ Mat och nöjer sig inte med något annat än högsta kvalitet. Under Smaka på Halmstad får vi se Dennis laga mat tillsammans med Christoffer Bengtsson i Matstudion. Dessutom kommer duon ha en egen monter i Saluhallen. 

Christoffer Bengtsson
I över 20 år har Christoffer varit verksam i det gastronomiska köket. Hans filosofi är att skapa modern, enkel och kreativ skandinavisk matlagning med en asiatisk touch. Självklart med lokala och närproducerade råvaror. Under Smaka på Halmstad får vi se Christoffer laga mat tillsammans med Dennis Säwström i Matstudion. Dessutom kommer duon ha en egen monter i Saluhallen. 

Martina Jönsson
"Barnens skördefest - lukta, titta, känn, lyssna och smaka på säsongens råvaror under spännande former”. Martina har sitt säte i Hushållningssällskapet Halland och arbetar med måltidspedagogik. Martina har tagit den gastronomiska bokvärlden med storm med sin bok Matlabbet som uppmuntrar barn till att upptäcka spännande smaker och råvaror. 

Linda Klintefjord
Linda Klintefjord är bakboksförfattare och har tidigare drivit caféer och försett bröllop och fester med tårtor och desserter. Hon håller kurser och föreläsningar och den röda tråden i hennes arbete är att hon jobbar utan gluten. Drivkraften har alltid varit hennes förkärlek och nyfikenhet för smaker, råvaror och människorna runt dem. För henne är det självklart att arbeta utan tillsatser, att göra saker från grunden och att välja råvaror med omsorg. "Mat är kärlek!"

Johanna Jansson
Johanna Jansson är en pigg och glad Halmstadbo, som under pseudonymen Fröken Blåtira uppmärksammar oss på språkfenomen via sociala medier. Till vardags undervisar Johanna om kommunikation på Högskolan i Halmstad, och driver eget där hon skapar content i marknadsföringssyfte. “Jag lever livet i tvåhundra knyck, och jag älskar det. I mitt arbete ingår att granska mediala uttryck. Just nu funderar jag mycket över hur vi använder sociala medier, och hur sociala medier påverkar våra liv. Hur mycket lycka och perfektion orkar vi iscensätta, men också ta in?”